Hamilelikte Diş Tedavisi Olur Mu?

Hamilelikte değişen hormonların ve alışkanlıkların etkisiyle ağız ve diş sağlığı bozulabilir. Ancak sanılanın aksine düşük, erken doğum ve kanama riski taşıyan sıkıntılı gebelikler haricindeki gebeliklerde neredeyse tüm tedaviler uygulanabilmektedir.

Hamilelikte değişen hormonların ve alışkanlıkların etkisiyle ağız ve diş sağlığı bozulabilir. Ancak sanılanın aksine düşük, erken doğum ve kanama riski taşıyan sıkıntılı gebelikler haricindeki gebeliklerde neredeyse tüm tedaviler uygulanabilmektedir. Gülüş estetiği ve beyazlatmayla alakalı işlemler haricindeki diğer tüm işlemler hastayı etkileme derecesi ve doktorun talebine göre yapılabilmektedir.

Hamileliğin ilk üç ayı ve son ayı en hassas dönem olduğundan bu dönemde genelde acil durumlar haricinde bir diş tedavisi uygulanmaz. Hamilelikte diş tedavisi için en uygun dönem üçüncü aydan altıncı aya kadar olan ikinci trimester dönemdir. Hamilelikte lokal anestezi gerektiren işlemler yapılabilmektedir. Böyle durumlarda anne adayları bebeğin kimyasallardan etkilenmesinden endişelenmektedir. Aynı durum ilaç kullanımı için de geçerlidir. Kadın doğum doktorunun bilgisi dahilinde yapılan lokal anestezi ve kullanılan ilaçların bebeği etkileme oranı yok denecek kadar azdır. Unutulmamalıdır ki tedavi gerektiren diş problemlerinin, özellikle bir iltihap durumunda, bebeği etkileme ihtimali çok daha fazladır.

Sağlık Rehberi
14.06.2023
Dişleri Fırçalarken Diş Etlerinin Kanaması Normal mi?
MAKALE

Diş etleri genellikle sağlıklı olduğunda kanamaz. Dişlerimizi fırçalarken gördüğümüz kanama, diş hekimimize gitmemiz gerektiğini işaret eder.

ŞİMDİ OKU
16.06.2023
Gülüş Tasarımı Nedir?
MAKALE

Ağız bakımı denilince akla diş ağrısı, ağız kokusu ve diş kayıpları gibi problemlerin çözümü gelse de günümüzde diş ve diş etlerine bağlı gülüş estetiği de çok önemli bir yere sahiptir.

ŞİMDİ OKU
WhatsApp Bizi Arayın Sizi Arayalım