Restoratif Diş Tedavisi

Online Randevu 7/24 Online sistemimiz üzerinden randevunuzu anında oluşturabilirsiniz.

Mesaj Formu

Başka sorunuz mu var? Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaştırabilirsiniz.

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Restoratif diş tedavisi, koruyucu diş hekimliği uygulamaları ve diş sert dokularında genetik, gelişimsel, travma ve çürük gibi nedenlerle meydana gelen madde kayıplarının teşhis ve tedavi yöntemleri alanında çalışan bilim dalıdır. Ayrıca sadece klinik yaklaşımlarla değil materyal çalışmaları ile de son yıllarda öne çıkmaktadır.

Hastaların klinik şikayetlerine direk tedavi yöntemleri ile restoratif çözümler sağlamaktadır.

Günümüzde gelişen beyazlatma, kompozit lamina gibi estetik tedavi yaklaşımlarının ise büyük bir çoğunluğunun uygulandığı klinik bölümüdür.

Sıkça Sorulan Sorular

Dişlerin yapısal organizasyonu genetik aktarım ile oluşmaktadır. Bazı genetik kusurlar kişilerde çürük yatkınlığına sebep olmakla birlikte yapılan çalışmalar çevresel faktörlerin ve oral hijyen alışkanlıklarının diş çürüğü oluşumunda daha etkili olduğunu göstermiştir.

Dolgular diş yüzeylerine uygun fiziksel ve kimyasal prosedürler ile bağlanırlar. Günümüzde özellikle diş rengi kompozit dolgu malzemeleri artan fiziksel özellikleri sayesinde uzun yıllar ağızda kalabilmektedir. Yapılan çalışmalar hasta faktörünün restorasyonların kullanım süresi konusunda belirleyici olduğunu göstermekle birlikte otuz (30) yıla yakın klinik takipler bulunmaktadır.

Günümüze kadar yapılan klinik takipler ve kanser vakaları arasında bir ilişki saptanmamıştır.

Günümüzde yaygın olarak uygulanan diş rengi kompozit dolguların ağız içi sıvılardan etkilendiği bilinmektedir. Belirli aralıklarla yapılan cilalama işlemi ile renklenmenin önüne geçilebilir.

Maalesef, dolgu işlemi sadece oluşan madde kaybını restore eder. Ağız hijyeni alışkanlıkları ve tükürük kalitesi çürükten korunmada daha etkilidir.

Sürekli ve hatalı diş fırçalama hareketleri zaman içerisinde diş sert dokularında aşınma yaratabilir. Bastırmadan ve oval hareketler ile diş fırçalama hareketleri tavsiye edilmektedir.

Diş beyazlatma işlemi sırasında mine içerisinde dişe renk veren pigmentler yok edilir. Dolayısıyla diş minesinin yapısal organizasyonu zarar görmez.

Yapılan çalışmalar ideal beyazlatma işlemi sonrasında uzun vadede hafif de olsa geri dönüşlerin olduğunu göstermiştir. Kişilerin isteklerine göre en erken yılda bir kere beyazlatma işlemini tekrarlatabilirler.

Amalgam dolguların içerisinde belirli oranlarda cıva, gümüş, bakır, kalay ve çinko bulunur. Cıva salınımının en yüksek olduğu safha dolgunun ilk uygulandığı günler olmakla birlikte yapılan çalışmalar toksik kan seviyesinin çok altında olduğunu göstermiştir.

Diş çürüğü temizliği ve dolgu işlemi lokal anestezi ile uygulanır ve ağrısız uygulanan bir tedavidir.

WhatsApp Bizi Arayın Sizi Arayalım
Düzenle