Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Online Randevu 7/24 Online sistemimiz üzerinden randevunuzu anında oluşturabilirsiniz.

Mesaj Formu

Başka sorunuz mu var? Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaştırabilirsiniz.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Nedir?

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, diş hekimliği mezuniyeti sonrasında bir uzmanlık dalı olup estetik ve fonksiyonel olarak baş, yüz, ağız, dişler, dişetleri ve boynu ilgilendiren doğuştan veya sonradan oluşan geniş bir yelpazedeki hastalıkların teşhis ve tedavisi, yaralanmalar ve kusurların düzeltilmesi ile ilgilenen cerrahi bir branştır. Lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilen operasyonlar ve uygulamalarla bu hastalık, yaralanma ve kusurlar düzeltilerek hastaların maksimum şekilde hayat kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular

20 Yaş Dişleri

20 yaş dişleri çoğunlukla çenede yer bulamadıkları için tam süremeyebilirler veya konumu gereği etkin temizlenemeyen alan oluşturabilirler. Kendisi çürüyebileceği gibi komşu dişlerin de çürümesine ya da konumu nedeniyle köklerinin erimesine neden olabilir. Ek olarak 20 yaş dişleri ağızdaki diğer dişlerde çapraşıklık meydana getirebilir, kendi çevrelerinde kist oluşturabilirler. Bu durumlarda klinik muayene ile üç boyutlu tomografi görüntülemesinin değerlendirilmesi sonrası dişin çekilmesi planlanır.

Yirmi yaş dişlerinin çekimi, diğer dişlerden farklı olabilir. Eğer ağız içine tam sürmüş ise çoğunlukla normal diş çekimi gibi yapılabilir. Eğer ağız içine yarı sürmüş ya da gömülü ise konumu, pozisyonu, büyüklüğü, kök yapısı, üzerinin kemik veya dişeti ile kaplı olması, sinire yakın pozisyonda bulunması çekimde farklı yaklaşımlar gerektirebilir. Diş çekim yöntemine bağlı olarak iyileşme süreci normal çekimlere göre daha uzun olabilir.

Diş çekimi sonrası çekim bölgesinin fırçalanması dikiş ve doku uyumunu bozacağından önerilmemekte, bunun yerine bakımı için reçete edilen antibakteriyel ağız çalkalama suları kullanılmaktadır. Şiddetli ağız çalkalama, pipet kullanımı gibi basınç ve vakum hareketleri yapılmamalıdır. Yumuşak beslenme ve diş çekimi yapılan bölgenin aksi tarafında çiğneme gereklidir. İşlem sonrası antibiyotik, ağrı kesici, ödem önleyici ve antibakteriyel gargaralar önerilmektedir.

Ağrı kişiden kişiye değişebilen bir bulgudur. Hekim olarak bizler işlem öncesi ve sonrasında ağrının hiç hissedilmemesi ya da en minimal düzeyde hissedilmesi için gerekli öneri ve önlemleri almaktayız.

Çekim yapılan bölgede kişiden kişiye değişkenlik gösterecek oranda ödem yani şişlik, hatta çok nadiren morluk görülebilir. Şişlik oluşmaması için çekim bölgesinin olduğu tarafta dışarıdan ilk gün daha sık uygulanmak üzere üçüncü güne kadar soğuk tampon (buz kompres) yapılmalıdır. Yirmi yaş çekimleri sonrasında şişlik görülmesi iyileşmenin bir parçası olup bir komplikasyon değildir yani görülmesi doğaldır.

Implant Hakkında

Dental implantlar çekilmiş olan dişlerin yerine yerleştirilen kemikle kaynaşabilen kök benzeri bir yapı oluşturan vidadır. Vucut ile uyumlu olabilmesi için titanyum malzemeden üretilir. Marka seçeneklerine göre titanyumun üstü daha uyumlu hale getirilmek için farklı materyallerle de kaplanabilir. Dental implantınız kendi dişlerinize benzer olarak maksimum konfor ve fonksiyon sağlar. Tek diş eksikliklerinde kullanılabildiği gibi çoklu diş eksikliklerinde temel dayanak olarak kullanılabilirler.

İmplant yapılacak bölgede öncelikle kemik ve yumuşak dokunun implant için uygun olup olmadığı kontrol edilmesi amacıyla klinik muayenenin yanı sıra 3 boyutlu görüntüleme yöntemlerinden yararlanılır. İmplant tedavisinin başarısını artırmak amacıyla implantlar yerleştirilmeden önce eğer gerekli ise kemik seviyesinin iyileştirilmesi ya da diş eti dokusu yetersizliğinin tamamlanması gerekebilir. Bu işlemleri takiben implantınız lokal anestezi eşliğinde ağrısız bir şekilde tek seansta kemik içine uygulanır. İmplantın yerleştirilmesini takıben kemikle kaynaşma ve yumuşak doku iyileşmesi sonucu ağız içinde fonksiyon görecek kuron olarak adlandırılan parçası yerleştirilir. Bu işlemlerin sonrasında implantınızı kendi dişleriniz gibi keyifle ve sağlıkla kullanmaya başlayabilirsiniz.

Çene kemiği içerisinde kaybedilen dişler sonrası kemik ve yumuşak doku kaydı başlar. Bu kayıplar sadece ağız içini değil dış yüz görünümünü de etkileyerek erken yaşlanma belirtileri ortaya çıkarır. Ruhumuzun yanı sıra dış görünüşümüzü de dinamik ve genç tutmak amacıyla vakit kaybetmeksizin dental implantların uygulanması önerilir.

Dental implant tedavisi eğer yerleştirildiği kemik ve diş eti dokusu uygun durumda ise hemen tamamlanabildiği gibi bir yılı bulan sürelere kadar ek olarak gerekebilen cerrahi işlemlerin varlığı ile değişkenlik gösterebilir. Çiğneme parçası olan kuron ise yine implant yerleştirilmesi anında da yapılabildiği gibi kemik implant kaynaşmanın tamamlandığı anda da yerleştirilebilir. Hedefimiz dişsiz geçireceğiniz süreleri minimumda tutmak ve çiğneme fonksiyonu ve estetik beklentilerinizi yüksek düzeyde karşılamaktır.

Çiğneme fonksiyonunuzu, yüz estetiğinizi, kendinize güveninizi ve konforunuzu diğer tedavi seçeneklerine göre daha başarılı bir şekilde iyileştirir. Dişsiz bölgede yer alan komşu dişlerin aşınmasını engelleyerek, onları korumasının yanı sıra çevredeki yumuşak ve sert dokuların erimesini engeller.

Hareketli protez kullanmak istemediğinizde, dişsizlik sorununuz sabit çözümlerle tedavi edilebilir. Doku ve kemik yapısı gereği, implant üstü hareketli protez kullanılması gerektiği durumlarda, proteziniz kanca ve metal görünümünden uzak, gerçek doku yapınıza ve görüntünüze uyumlu, yüksek düzeyde estetik sağlanarak tasarlanır.

Kemik ve dişeti durumu ileri düzeyde klinik ve röntgen teknikleri ile değerlendirilerek yapılan implant tedavisi, karşılaşılabilecek riskleri minimuma indirger. İmplantın kemik içine yerleştirilmesi basit bir işlem olup, ağız içinde fonksiyon gören kuron parçasının tasarlanması kompleks bir süreçtir. Doktorunuz bu tasarımı sizin çiğneme, konuşma ve estetik ihtiyaçlarınıza cevap verecek en uygun biçimde yapar.
Tedaviniz tamamlandıktan sonra, dişlerinizle beraber kullanmaya başladığınız implantlarınıza da yüksek düzeyde ağız hijyeni uygulamalısınız. Yıllık rutin kontrollerinizi aksatmadığınız takdirde, implantlarınızı kendi dişlerinizle arasındaki farkı anlamaksızın, sağlıkla, uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

Tedaviniz tamamlandıktan sonra, dişlerinizle beraber kullanmaya başladığınız implantlarınıza da yüksek düzeyde ağız hijyeni uygulamalısınız. Yıllık rutin kontrollerinizi aksatmadığınız takdirde, implantlarınızı kendi dişlerinizle arasındaki farkı anlamaksızın, sağlıkla, uzun ömürlü kullanabilirsiniz.

İmplant tedavisi için belirli bir yaş zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak, genç erişkinler için kemik yapısının olgunlaşmasını beklemek uygun olacaktır, ki bu da kız bireyler için 18, erkek bireyler içinse 20 yaşını kapsamaktadır.

Sahip olduğunuz sistemik hastalığınız eğer doktor kontrolünde ve tedavi altında ise, doktorunuzun önerileri de dikkate alınarak implant tedavisi için bir engel oluşturmaz.

WhatsApp Bizi Arayın Sizi Arayalım
Düzenle